De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

van vandaglas b.v. naar vandaglas groep

De overname van Glassolutions B.V. op 1 november 2019 door het Duitse familiebedrijf AEQUITA uit München was de eerste stap van een groots plan met een glasheldere ambitie.

De naam van het voormalige Nederlandse isolatieglas-productie & distributienetwerk van de Franse multinational Saint-Gobain Building Glass, werd op 18 juni 2021 tot vandaglas b.v. omgedoopt.
Onder deze nieuwe naam groeide het bedrijf in 1,5 jaar door overnames uit tot de vandaglas groep met bijzondere (isolatie)glasproductie-capaciteiten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland.

breed receptuur uit eigen keuken

Inmiddels heeft de stroomlijning van de verschillende Europese productielocaties plaatsgevonden. vandaglas b.v. is klaar om met gebundelde krachten te presenteren wat het de nationale én internationale bouwmarkt uit eigen keuken te bieden heeft.

Voor de productie van het isolatieglas hanteert de groep een breed, onafhankelijk gamma van low-e en zonnewarmtewerende coatings op voorraad. Ook projectgebonden coatings zijn mogelijk.
Ten aanzien van complexe, architecturale gevelbeglazingsprojecten beschikt de vandaglas groep over zeer veel kennis en ervaring. Dit wordt compleet gemaakt met eigen productiefaciliteiten voor bijzondere beglazingen die bijdragen aan het iconische karakter van een gebouw. Denk hierbij aan  XL-formaten, gebogen beglazingen, maatwerk gezeefdrukt of geëmailleerd glas, structurele beglazing en glassystemen voor volglazen gevels en brandwerend isolatieglas.
De groep heeft tevens machineparken voor de productie van gelaagd veiligheidsglas, gehard veiligheidsglas tot jumbo-formaten, en voor heat-soak testen.

Het volledige productengamma vindt u op onze vernieuwde website www.vandaglas.nl

pragmatische organisatie

Het aanbod van het uitgebreide eigen productengamma vindt in Nederland plaats via een compacte organisatie en een eenvoudige marktbewerking.
De Nederlandse tak vereenvoudigt de regio-indeling met betrekking tot de regionale bouwprofessionals van 5 naar 2 regio’s (vandaglas West NL en vandaglas Oost NL). Binnen de regio West verplaatsen de regionale activiteiten vanuit Ridderkerk vanaf 1 januari 2023 naar de vestiging in Amsterdam. Binnen de regio Oost vallen de vestigingen in Emmen, Almelo en Arnhem.

In verband met de hoge specialisatie graad, is er een landelijk team vandaglas Facades, van nationale en internationale deskundigen, voor de advisering van architecten en engineers, en voor projectmatige ondersteuning van (architecturale) gevelbouwers. Team vandaglas Facades opereert vanuit Arnhem.

Lees meer over de vandaglas groep >

vandaglas groep

directie en verkoopmanagement

vandaglas groep | Micha van Overbeeke CCO

Micha van Overbeeke

vandaglas b.v. algemeen directeur &
vandaglas groep CCO
vandaglas bv | Paul Ranzijn, Regiomanager West

Paul Ranzijn

vandaglas b.v. Regiomanager West
vandaglas bv | Ralf van Miltenburg, Regiomanager Oost

Ralf van Miltenburg

vandaglas b.v. Regiomanager Oost
vandaglas bv | Gerrit Schipper, Manager Facades

Gerrit Schipper

vandaglas b.v. Manager Facades