De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

vandaglas b.v.

Transparant over glas

vandaglas b.v. is de grootste onafhankelijke isolatieglasproducent en bouwglas leverancier in Nederland. Hoewel we daar best trots op zijn, zeggen we dat niet om “protserig” te doen. We leggen graag de nadruk op “onafhankelijk”.   Andere aanbieders met een gelijkaardig productgamma vertegenwoordigen namelijk één specifiek merk.

Onafhankelijk met hoofdletter ‘O’

Onafhankelijk betekent dat vandaglas isolatieglas in Nederland (Emmen) produceert met thermische/zonwerende coatings en brandwerende componenten van meerdere gerenommeerde merken als AGC, Saint-Gobain, Pilkington, Guardian, Trösch, Pyroguard en Vetrotech.
In het productgamma zit ook gelaagd en gehard veiligheidsglas voor toepassingen als glazen overkappingen, balustrades, deuren, vloeren en volglazen scheidingswanden. Een speciaal vandaglas bedrijf Swallow produceert in Nederland (LED) spiegels en gelakt glas voor het interieur. Ons eigen “vandaglas GlasAtelier” is er voor ambachtelijke glasbewerkingen en in het bijzonder voor glas-in-lood projecten.
Glasproducten die vandaglas zelf niet maakt kunnen we door onze schaalgrootte op een goede manier inkopen.

vandaglas bv | Terrace Tower Suit Supply
Terrace Tower Amsterdam ©LaurensKuipers


vandaglas Groep

vandaglas b.v. is onderdeel van de vandaglas Groep, met productie- en verkoopvestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.  Met ongeveer 800 ‘glasmensen’ is de vandaglas Groep goed voor meer dan 500 jaar opgebouwde glaskennis & ervaring.

vandaglas bv | landen

vandaglas bv | Woningbouw FinnHouse
IsoPerform HR++ ©FinnHouse

De expert partners in glas voor alle bouw/interieur professionals

vandaglas voert bewust dit brede glasaanbod om landelijke gevelbouwers en de regionale bouw- & interieur professionals volledig in hun glasinkoop te ontzorgen. Zowel grote bedrijven als eenmanszaken. En bij deze brede productenreeks stellen wij onze klanten met plezier onze specifieke productexpertise en vakkundigheid ter beschikking.
Onze 250 mensen ondersteunen in alledaagse- én in complexe glasprojecten.  We denken graag mee en worden daarin vooral graag uitgedaagd. De naam vandaglas voert ons bedrijf weliswaar pas sinds 2021, onze glasactiviteit bestaat al 130 jaar. Tijdens dit lange bestaan hebben we de grenzen van wat mogelijk is heel vaak opgezocht waardoor glas geen geheimen meer voor ons heeft.

Ons logistieke netwerk is zowel met ons eigen regionaal transport als met hulp van een gespecialiseerde transportpartner er volledig op gericht om de glasorders compleet, onbeschadigd en op tijd te leveren. En is er een keer een spoedsituatie? Wij doen er alles aan om te helpen met het hele team, van productie tot bezorging!

vandaglas b.v. | vestigingen netwerk

De Nederlandse organisatiestructuur

Regionale verkoopkantoren:

 • Regio Zuidoost
  Arnhem
 • Regio Oost
  Emmen
  Almelo
 • Regio West
  Amsterdam

Landelijke verkoopteams voor

 • Gevelbouwers : BU Gevelbouw in Arnhem
 • Sanitair Groothandel en Meubelfabrikanten : BU Swallow in Swalmen

Productie & glastransformatie voor de Nederlandse markt:

Onze geschiedenis, onze expertise

Tot november 2019 was vandaglas Nederland, als Saint-Gobain Glassolutions,  onderdeel van de Franse bouwmaterialen multinational Saint-Gobain Building Glass.

Tijdens deze periode heeft vandaglas een strenge opvoeding gehad: met een glasgeschiedenis die teruggaat tot 1665 hanteert Saint-Gobain zeer hoge kwaliteitsnormen. Een constante focus op die hoge kwaliteit, verantwoordelijkheidsgevoel en het streven naar succes zitten verankerd in ons DNA. Ons erfgoed is een schat aan kennis van het materiaal glas en de toepassingsmogelijkheden. Met deze waardevolle bagage staan we elke dag klaar om succesvolle projecten met glas te realiseren.

Wat vandaglas in huis heeft komt het best tot uitdrukking bij complexe gevelbeglazingsconstructies. Bekijk onze referentie Superhub in de Groningse wijk Meerstad en je ziet het meteen. Met projectcoördinatie vanuit Nederland en productie en transport vanuit Berlijn verzorgde vandaglas in 2022 een vlekkeloze levering en plaatsing van het benodigde gebogen zonwerende isolatieglas.
Ons vandaglas Gevelbouw-team is gespecialiseerd in complexe architecturale gevelbeglazing en de perfecte timing van projectmatige logistiek.

Isolatieglas Productielocatie Emmen

Heldere ambitie

Over onze ambitie zijn we glashelder: zonder omhaal de beste onafhankelijke glaspartner worden op de Nederlandse markt. Hoe?

Door

 • een fijne en goede werkgever te zijn voor onze mensen, en hen een leuke en veilige werkomgeving te bieden,
 • een transparante en betrouwbare glasleverancier te zijn voor onze klanten, en met wie het prettig is om mee samen te werken,
 • onze expertise en knowhow actueel te houden,
 • focus op de markt scherp te houden voor laatste ontwikkelingen op glasgebied en verbeterde state-of-the-art basisbeglazingen,
 • kritisch te blijven op onze productie- & bedrijfsprocessen, onze productkwaliteit én onze services, en
 • altijd open te staan voor verbetering!