De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

vandaglas

expert partners in glas

vandaglas b.v. bestaat sinds 18 juni 2021 maar kent een lange geschiedenis in de wereld van industriële glasproductie. Het NL-bedrijf was meer dan 100 jaar onderdeel van de Franse multinational Saint-Gobain Building Glass, totdat het per 1 november 2019 onder de naam Glassolutions B.V. zelfstandig verder ging. Wel met een duidelijke link naar Saint-Gobain, die namelijk de eigenaar is van de Europese netwerknaam “Glassolutions”. Op 18 juni 2021 werd de volgende stap naar onafhankelijkheid gezet en Glassolutions B.V. omgedoopt tot vandaglas b.v..

expert in architecturaal bouwglas

vandaglas is een onafhankelijke industriële & projectmatige producent en grootleverancier van hoogwaardig isolatieglas, gebogen (isolatie)glas, XL-formaat isolatieglas, gezeefdrukt glas, gehard- en gelaagd veiligheidsglas, (LED)spiegels en gelakt glas.

Voor architecturale gevels heeft de vandaglas groep veel kennis en productiefaciliteiten in huis voor bijzondere beglazingen die bijdragen aan het iconische karakter van het gebouw.
Regionaal hebben nieuwbouw- en renovatieprojecten die willen bijdragen aan de duurzaam gebouwde omgeving met oog voor het binnencomfort onze aandacht. vandaglas biedt een diversiteit aan isolerende beglazingen met specifieke eigenschappen en prestaties.

Allerhande multifunctionele beglazingen door combinaties van glaskenmerken als thermisch isolerend, zonnewarmtewerend, geluidswerend, letselveilig, inbraakvertragend en optimale daglicht doorlating zijn mogelijk.

Ulrich Feindt, CEO vandaglas bv

de vandaglas groep

NL | In Nederland telt het netwerk ca. 260 collega’s en bestaat uit 6 verkoopvestigingen, de isolatieglas fabriek in Emmen, gelaagd- en hardglas transformatielocatie in Almelo, en een (led)spiegel en gelakt glas fabriek in Swalmen. Ons Team Projects is gespecialiseerd in  architecturale gevelbeglazing en de projectmatige logistiek ervan. De regionale bouwprofessional wordt door 5 verkoopvestigingen in het land ondersteunt. 

DE | Sinds juni 2021 heeft de vandaglas groep in het Duitse Radeburg een fabriek voor isolatieglas-specials in zowel grote afmetingen, met een breed gamma bijzondere coatings en eventueel met een gezeefdrukte print. In Berlijn beschikt de groep over een fabriek voor hoge kwaliteit, esthetisch gebogen enkelglas en isolatieglas. Beide bedrijven hebben samen 200 medewerkers.

UK | Vanaf februari 2022 behoort ook  één van de grootste multifunctionele isolatieglasfabrieken van Engeland tot de vandaglas groep: Dual Seal Glass (DSG) in Huddersfield. Voor een zeer breed gamma gevelbeglazingen voor uitsluitend de utiliteitsbouw, produceert DSG gelaagd veiligheidsglas,  gehard veiligheidsglas en geëmailleerd glas.  DSG telt ca. 140 medewerkers.

AT | Sinds 30 mei 2022 heeft de vandaglas groep de overname afgerond van de Oostenrijkse bedrijven Eckelt en Glas Ziegler.
Beide bedrijven voegen ca. 280 gemotiveerde collega’s toe aan de vandaglas groep.
Eckelt is een premium glasproducent voor hoogwaardige glassamenstellingen die wereldwijd worden verkocht aan de meest iconische gevels. Met Eckelt zullen we in de groep de capaciteiten integreren om IGU’s van 8 meter en hopelijk binnenkort 8 +meter  te produceren.
Met Glas Ziegler breiden wij onze “regionale zakelijke voetafdruk” uit naar Oostenrijk. Met zijn twee vestigingen in Wenen en Heidenreichstein heeft het bedrijf een robuust bedrijf opgebouwd dat gebaseerd is op langdurige klantrelaties, loyaliteit en een volledig servicegerichte instelling. 

onze missie

…de concurrentiepositie versterken van onze klanten die wij graag beschouwen als onze zakelijke partners voor de lange termijn. Met onze kennis van glas én de ontwikkelingen binnen de glaswereld geven wij heldere, onafhankelijke glasadviezen en bieden wij maatwerk glasoplossingen met de meest hoogwaardige state-of-the-art producten die er op de markt beschikbaar zijn.

vandaglas | expert partners in glass “Onze onafhankelijkheid voor uw succes!”
– Ulrich Feindt, CEO vandaglas groep –

onze expertise

vandaglas heeft bij de Saint-Gobain Building Glass Group een “strenge” opvoeding gehad. Dit internationale bedrijf heeft een glasgeschiedenis die teruggaat tot 1665 en al eeuwen zeer hoge kwaliteitsambities. Een constante focus op hoge kwaliteit en succes zitten verankerd in het DNA van vandaglas. Ons erfgoed is een schat aan materiaalkennis en diepgaande knowhow over toepassingsmogelijkheden. Onze waardevolle bagage is onze kennis van de glaswereld.

onze mensen

De vandaglas troef: betrokken professionals die luisteren, observeren, begrijpen en uitdagingen omzetten in succesverhalen. 250 vakkundige glascollega’s staan voor u klaar om hun kennis en ervaring in te zetten voor onafhankelijke glasadviezen & -oplossingen.

onze mensen

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

onze organisatie voor de NL-markt

5 REGIONALE VERKOOPKANTOREN

 • Regio Zuidoost [Arnhem]
 • Regio Oost [Almelo]
 • Regio Noord [Emmen]
 • Regio Zuidwest [Ridderkerk]
 • Regio Noordwest [Amsterdam]

3 LANDELIJKE VERKOOPKANTOREN voor

 • Architecturale gevelbouwers : BU Projects en architecten adviseurs
 • Industriële prefab kozijnfabrikanten : BU Direct Sales
 • Sanitair groothandel en Meubelfabrikanten : BU Swallow

6 PRODUCTIE & TRANSFORMATIE LOCATIES

 • Emmen en Radeburg (DE) : isolatieglas en gezeefdrukt glas
 • Almelo: floatglas, gelaagd veiligheidsglas en gehard veiligheidsglas.
 • Swalmen : (LED verlichte) badkamerspiegels en gelakt glas
 • Berlijn (DE): gebogen enkel- dubbel- en tripleglas
 • Steyr (AT): o.a. XL isolatieglas met maximale afmetingen van 8m x 3,3m, één van de grootste ter wereld.