De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

vandaglas | CurvePerform

Szervita Square Building Budapest

fotograaf

Carsten Kunert, vandaglas GmbH

bijzonder product

Het Szervita Square gebouw is de eerste ontwikkeling voor gemengd gebruik die een LEED Platinum-milieucertificaat heeft behaald als erkenning voor de uitstekende locatie, de innovatieve duurzame ingebouwde oplossingen en de milieubewuste technologieën die worden gebruikt tijdens de bouw- en operationele fases.  Door de grote raampartijen komt er veel natuurlijk licht binnen in de kamers. Energiezuinige liften verplaatsen mensen door het gebouw, terwijl een opvangsysteem voor regenwater de ecologische voetafdruk van het blok verder verkleint.

Met een totale oppervlakte van ca. 14.500 vierkante meter – inclusief kantoren, winkels, woningen en parkeerplaatsen – brengt  het gebouw nieuw leven en een frisse omgeving in het hart van Boedapest. Met zijn opvallende kleurenpalet, lichtgewicht en etherische structuur, zachte gevelcontouren en reflecterende oppervlakken, past “Szervita Square Building” organisch in zijn historische setting van beroemde Hongaarse Art Nouveau- en Art Deco-gebouwen.

Gelegen aan het Szervita-plein, neemt het gebouw een dominante hoeklocatie in, waardoor het een zeer zichtbare en prominente positie heeft naast Fashion Street, Váci Street, Vörösmarty Square en Andrássy Avenue, precies in het midden van de hoofdstraatdriehoek. Het gebouw heeft het Szervita-plein nieuw leven ingeblazen door een grotere sociale ruimte en openbare ruimte te creëren, waardoor het gebouw naadloos is verbonden met zijn omgeving. Deze toevoeging was een broodnodige bol in het hart van de stad en droeg ertoe bij dat het Szervita-plein een vitaal ontmoetingspunt in de binnenstad en een gemeenschapscentrum werd.