De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

Noordkade Hendirk Ido Ambacht

De Noordkade
Hendrik-Ido-Ambacht (NL)

Noordkade Hendirk Ido Ambacht

Door ons geleverd:

TriplePerform® SolarControl XTR 70/33
Gebogen glas  Isoperform® ThermControlCurved Alfa

De perfecte coating voor De Noordkade, Hendrik-Ido-Ambacht

Stel je een architecturaal meesterwerk voor, met zijn futuristische design en opvallende glazen gevels. Maar wat als die glazen gevels niet plat zijn, maar elegant gebogen? Dit was precies de uitdaging waarmee we werden geconfronteerd bij de constructie van de iconische Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht.

De gebogen ruiten op de hoeken van dit uitzonderlijke gebouw hebben een zeer korte radius, wat een krachtige buiging vereist. Hier kwam het dilemma: de standaard coating voor vlakke ruiten was niet geschikt voor deze bijzondere eisen. Maar met een nauwe samenwerking met de architect, vonden we de perfecte oplossing.

We kozen voor een speciale coating die wel geschikt was voor buiging, zonder afbreuk te doen aan het esthetische aspect van het project. Gebogen ruiten hebben van nature een iets andere reflectie dan vlakke ruiten, en dit hebben we bewust behouden om de architectonische visie van De Noordkade te behouden. Het resultaat was verbluffend en werd door zowel de architect als de betrokken partijen met open armen ontvangen.

Dit project toont aan dat zelfs de meest complexe architecturale uitdagingen met de juiste samenwerking en technische expertise kunnen worden overwonnen bij vandaglas. De Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht, ook wel bekend als Waterbusplein, is nu niet alleen een architecturaal juweeltje, maar ook een bewijs van wat mogelijk is met de juiste coating voor gebogen ruiten.

Expert partners in glass. Going beyond the ordinary.

aecdd235-4a19-48cc-bcf9-cd3227c8fcc7
Noordkade - Hendrik Ido Ambacht
Noordkade - Hendrik Ido Ambacht