De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

Berghaus Plaza - vandaglas b.v.
Carsten Kunert en Reinout Jansonius

Berghaus Plaza
(the making of)
Amsterdam (NL)

Berghaus Plaza Transformatie: vandaglas bijdrage met Sun IsoPerform en en TriplePerform Gebogen Glas

In het bruisende hart van Amsterdam, nabij de A10 ringweg, ondergaat het gebied rondom het Koningin Wilhelminaplein, Ring Zone West genoemd, een opmerkelijke transformatie tot een levendige woon- en werkbuurt. Heeft vandaglas een rol gespeeld in het Berghaus Plaza-project. Hierbij is hoogwaardig gebogen IsoPerform en TriplePerform Sun en SKN176 isolatieglas, Emalit en Emalit Satinato is toegepast, met een totale oppervlakte van maar liefst 10.000 m2.

Het masterplan, ontworpen door KCAP Architects & Planners, omvat kantoorruimte, nieuwe woningen en diverse openbare voorzieningen, vandaglas heeft bijgedragen aan de visuele pracht en duurzaamheid van het project. Het meeste warm gebogen glas wordt echter projectspecifiek geproduceerd, waarbij de grootte van de ruit en de radius de belangrijkste maatgevende paramaters zijn. vandaglas Döring is gespecialiseerd in confex en concaaf warm gebogen glas, uitgevoerd in dubbelglas en triple glas.

Het gebruik van Iso- en TriplePerform Sun en SKN176 gebogen glas met innovatieve productiemethoden zoals “spacer simulatie,” die zorgt voor een betere matching van het glas, heeft geleid tot een ongeëvenaarde esthetische kwaliteit. Hiermee heeft vandaglas niet alleen bijgedragen aan de functionaliteit van Berghaus Plaza, maar ook aan de visuele pracht van het complex.

Met het gebogen Iso- en TriplePerform isolatieglas heeft vandaglas een blijvende indruk achtergelaten op dit unieke en levendige deel van de stad. 

The making of

Mei 2024

Bouwplaats update | Berghaus Plaza

Ondertussen op de bouwplaats van Berghaus Plaza. Onze mannen Reinout en René nemen een kijkje bij het plaatsen van het gebogen Iso- en TriplePerform isolatieglas. Gemaakt in onze eigen fabriek in Berlijn, döring – a vandaglas company . Zoals te zien op onderstaande foto’s zijn ze al op grote hoogte het glas aan het plaatsen. 

Februari 2024

Werk in uitvoering | Berghaus Plaza

Op onderstaande foto’s is te zien hoe de grote gebogen isolatieglas ruiten uitgepakt en geplaatst worden. Het is precisie werk waar de mensen van, onze opdrachtgever Blitta zeer goed in zijn.

Januari 2024

Werk in uitvoering | Berghaus Plaza

In samenwerking met Blitta Gevelsystemen B.V. en onze Duiste collega’s van Döring, realiseren we een architectonisch hoogstandje met massief gebogen glas. Collega’s Reinout Jansonius en Carsten Kunert van Döring bezochten de bouwplaats waar de eerste ruiten geplaatst werden. Zoals je hieronder kunt zien zijn de eerste XL gebogen isolatieglas ruiten al geplaatst.

Juli 2023

Fabrieksbezoek | vandaglas Döring Berlijn

In juli 2023 hebben we een bezoek gebracht aan onze vandaglas fabriek Döring in Berlijn. Waar toen al hard gewerkt werd aan de gebogen isolatieglas ruiten voor het prestigieuze project Berghaus Plaza in Amsterdam. Hieronder een aantal foto’s van het fabricage en assemblage proces.