De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

Infographic huis

Heb je al plannen gemaakt voor je vakantiegeld?

Misschien denk je aan een verre reis, een nieuwe auto of een luxe gadget. Maar wist je dat je je vakantiegeld ook heel slim kunt investeren in je eigen huis? Door te kiezen voor isolatieglas kun je namelijk veel geld besparen op je energierekening, je wooncomfort verhogen en bijdragen aan een beter milieu. In dit artikel vertel ik je meer over de voordelen van isolatieglas en waarom het een goed idee is om je vakantiegeld hieraan te besteden.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is een soort dubbel glas dat bestaat uit twee of meer glasplaten met daartussen een laagje gas. Dit laagje zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat via het glas en dat er minder koude lucht naar binnen komt. Bij vandaglas hebben we verschillende soorten isolatieglas, zoals IsoPerform™ ThermControl, IsoPerform™ SolarControl, TriplePerform® ThermControl, TriplePerform® SolarControl. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het glas de warmte binnenhoudt of juist de zonnewarmte buiten en hoe minder energie je nodig hebt om je huis te verwarmen of te koelen. Kijk hier wat voor jou de beste glaskeuze is.

vandaglas bv | isolatieglas en warmteverlies beperken
vandaglas bv | Woningbouw FinnHouse

Wat zijn de voordelen van isolatieglas?

Isolatieglas heeft veel voordelen voor jou als huiseigenaar. Ten eerste kun je flink besparen op je energierekening. Volgens Milieu Centraal kun je met HR++ glas gemiddeld zo’n 280 euro per jaar besparen ten opzichte van enkel glas. Dat betekent dat je je investering in isolatieglas binnen een paar jaar kunt terugverdienen. Bovendien verhoog je de waarde van je huis door te kiezen voor isolatieglas, want een beter energielabel maakt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Ten tweede kun je genieten van meer wooncomfort met isolatieglas. Je hebt minder last van tocht, koude plekken en warmte verlies. Ook heb je minder geluidsoverlast van buiten, want isolatieglas houdt ook geluid tegen. Zo kun je lekker rustig slapen, werken of ontspannen in je eigen huis.

Ten derde draag je bij aan een beter milieu met isolatieglas. Door minder energie te verbruiken, stoot je minder CO2 uit en verminder je de opwarming van de aarde. Ook bespaar je grondstoffen die nodig zijn om energie op te wekken, zoals gas, olie en kolen. Zo help je mee aan een duurzamere wereld voor jezelf en de volgende generaties.

Waarom is het verstandig om je vakantiegeld te besteden aan isolatieglas?

Zoals je hebt gelezen, heeft isolatieglas veel voordelen voor jou en het milieu. Maar waarom zou je juist nu je vakantiegeld hieraan besteden? Bijvoorbeeld omdat het nu voordelig kan. De overheid biedt namelijk een subsidie aan voor het isoleren van je huis, waardoor je tot 30% van de kosten terug kunt krijgen. Deze subsidie loopt tot eind 2023, dus wees er snel bij voordat het potje leeg is.

Het is nu ook extra voordelig, de btw op arbeidskosten voor het plaatsen van isolatieglas is namelijk verlaagd van 21% naar 9%, waardoor je nog meer kunt besparen op de totale kosten. Bovendien kun je vaak profiteren van lagere rente als je een lening afsluit voor het financieren van isolatieglas. Zo kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen om te investeren in je huis.

Tenslotte omdat het nu een goed moment is. Door de coronacrisis zijn veel mensen thuis gebleven en hebben minder geld uitgegeven aan reizen, uitjes en andere zaken. Daardoor heb je misschien meer spaargeld of vakantiegeld over dan normaal. Waarom zou je dat niet gebruiken om iets nuttigs te doen voor je huis en het milieu? Bovendien kun je zo ook de lokale economie steunen door een glaszetter in te schakelen die jouw isolatieglas kan plaatsen.

Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor isolatieglas en om je vakantiegeld hieraan te besteden. Je bespaart geld, verhoogt je wooncomfort, verhoogt de waarde van je woning, draagt bij aan een beter milieu en maakt gebruik van de beschikbare subsidies en kortingen. Dus waar wacht je nog op? Vraag vandaag nog een offerte aan bij een glaszetter bij jou in de buurt en geniet binnenkort van de voordelen van isolatieglas van vandaglas!

Finnhouse