De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

vandaglas bv - Fokker Papendrecht IsoPerform SKN154

Fokker Papendrecht

architect

hoofdaannemer

gevelbouwer

gevelbeglazing

fotografie

Roderick Oremus – vandaglas b.v.

Fokker, het Nederlandse luchtvaartbedrijf en producent van vliegtuigonderdelen, krijgt in de tweede helft van 2019 een nieuw hoofdkantoor in Papendrecht. Het ontwerp is van AGS Architects uit Heerlen.

Voor de circa 2.000m2 beglazing is de zonnewarmtewerende beglazing IsoPerform dubbele beglazing gekozen met een TL/g van 52/28 om de gewenste balans tussen ruime daglichttoetreding en zonnewarmtewering te bereiken (Ug 1.0 W/m2 ).

Alle ramen zijn 4-zijdig in het systeemhuis gevat, enkele hoekruiten zijn uit esthetisch oogpunt voorzien van een glasoverlap. Een deel van de gevel is uitgevoerd met brandwerende beglazing. Rondom in de gevel zijn de borstweringen ook uitgevoerd met dezelfde zonnewarmtewerende beglazing met een neutraal aanzicht, een hoge lichttoetreding en doorzicht. Voor de realisatie van borstweringen met hetzelfde aanzicht als dat van de doorzichtbeglazing zijn zogenaamde shadowboxen toegepast. Deze toepassing zorgt voor een dieptewerking in de gevel en bestaat uit een dubbele beglazing met als buitenblad het zonnewarmtewerende glascomponent en als binnenblad donker geëmailleerd glas.