De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

Zandvoort Circuit Run 2024 - vandaglas b.v.

Team vandaglas voltooit de Zandvoort Circuit Run!

vandaglas lopers trotseren de elementen voor succesvolle Circuit Run in Zandvoort

Afgelopen zondag, 24 maart, trotseerden 12 moedige hardlopers onstuimig weer tijdens de Zandvoort Circuit Run. Ondanks slechte weersvoorspellingen met regen, wind, en zelfs kans op onweer en hagel, verschenen ze in zwarte vandaglas shirts, vastberaden om de 12 km circuitrun te voltooien.

In weer en wind verzamelden de lopers zich in pitbox 22, om zich voor te bereiden voor de startprocedure. In letterlijk weer en (heel veel) wind ging de roedel van start, via de Tarzanbocht het circuit op, om na de Arie Luyendijk kombocht richting het strand te rennen. Windkracht 7 zijwind, schuimkoppen op de zee ploeterend over het strand. VIa het dorp opgezweept door de plaatselijke kroegen en spinfietser om te finishen op het circuit.

Bij de finish werden alle lopers luidkeels aangemoedigd. Na afloop werd er trots en voldaan geproost op het behaalde succes.

vandaglas steunt Stichting Faabandi Echo apparaat en meer voor kliniek in de outback van Gambia

vandaglas steunt Stichting Faabandi

Echo apparaat en meer voor kliniek in de outback van Gambia

In heel Europa levert vandaglas het modernste glas aan futuristische bouwprojecten. En in Gambia bevalt een vrouw van een drieling, op een platte houten kar, met een os ervoor. De verschillen in deze wereld zijn soms onvoorstelbaar groot. vandaglas inkoper Dick Hevel en zijn gezin helpen die afstand overbruggen. Algemeen directeur Micha van Overbeeke deed een duit in het zakje namens het bedrijf.

Of hij alweer op vakantie was geweest, wilde Micha lachend weten, toen Dick net terug was van een bezoek aan Gambia. Waarop Dick vertelde over de stichting Faabandi Gambia (Help Gambia) en het werk dat hij en zijn gezin daarmee doen in een afgelegen streek van het Afrikaanse land:

“Met de stichting ondersteunen we het Kwinella Health Centre in Gambia. Dat is een ziekenhuis op 300 km van de bewoonde wereld, gespecialiseerd in opvang van zwangere vrouwen uit de plattelandsdorpen in de wijde omtrek. Daarnaast steunen we waar we kunnen allerlei projecten in de omgeving, zoals een school of één van de kleine poli’s die in het binnenland liggen.”

vandaglas steunt Stichting Faabandi Echo apparaat en meer voor kliniek in de outback van Gambia

Het ziekenhuis heeft een chronisch gebrek aan medicijnen, huisraad en apparatuur. Zo stuurde Faabandi in 2020 met hun eerste zending van dat jaar dozen vol medische hulpmiddelen, een verlosbed en een couveuse. Die couveuse was cruciaal voor de vrouw die vorig jaar op weg naar de kliniek al begon te bevallen van haar drieling. Het eerste kindje werd op de kar geboren, van het tweede kwam al een beentje naar buiten toen ze bij de kliniek aankwamen. Dankzij de couveuse overleefden alle drie de kinderen, en de moeder maakt het goed.

Micha raakte meer en meer geïntrigeerd door het verhaal van Dick. vandaglas neemt niet zomaar allerlei subsidieaanvragen in behandeling, maar sponsort wel projecten van eigen medewerkers. Op de vraag wat er op dit moment nodig was antwoordde Dick dat er een echo apparaat werd gezocht van rond de 500 euro. Hij is gewend aan de ‘vele kleine maken één grote’-ervaring van het werken met donaties. Micha reageerde dat dat een goed begin was, maar dat hij eerder aan het tienvoudige dacht. Dick nam contact op met Gambia om na te gaan waar nog meer behoefte aan was:

“Uiteindelijk konden we van de donatie van vandaglas de gevraagde echo machine leveren, maar bijvoorbeeld ook saturatiemeters, glucosemeters, bloeddrukmeters, infuusstandaarden en, wel toepasselijk, nieuwe kozijnen en ramen voor de hele kliniek, zodat het ongedierte nu buiten blijft.”

vandaglas steunt Stichting Faabandi Echo apparaat en meer voor kliniek in de outback van Gambia
Een echoapparaat en nieuwe ramen dankzij vandaglas.

Medio augustus 2023 verzond Faabandi alles per container naar Gambia en in november ging Dick met zijn vrouw op bezoek om te kijken of alles goed was aangekomen. Dat was het, en bovendien had de kliniek sinds kort ook 24 uur per dag elektriciteit dus de apparatuur werd al goed gebruikt. De dankbaarheid was enorm. Dick:

“Fondswerving is één van de belangrijkste taken van de stichting. Tegelijk is dat de bottleneck, omdat iedereen die in het bestuur zit ook gewoon werkt. We hebben al heel wat voor elkaar gekregen in de loop der jaren, maar zo’n grote klapper in één keer, die konden we alleen maar maken dankzij deze donatie van vandaglas.”

Wie naar aanleiding van dit verhaal meer informatie wil kan terecht op de website van de stichting. Voor wie zelf een donatie wil doen zijn dit de gegevens:

Stichting Faabandi Gambia
NL73RABO0340765

Faabandi Gambia is ANBI gecertificeerd.

vandaglas, heb jij bertus al gespot? FC Emmen Jeugdopleiding

Support op wielen: Bertus pronkt met jeugdvoetbal FC Emmen!

Nieuwe belettering op Bertus’ resteelauto 

Onze collega Bertus rijdt dagelijks door de prachtige regio van Emmen in onze opvallende resteelauto, nu voorzien van sprankelende nieuwe belettering. 

Wat gelijk in het oog springt, is de afbeelding van een jeugdspeler van FC Emmen die prominent prijkt op de achterkant, vergezeld van de tekst: “#TrotseSponsor FC Emmen Jeugdopleiding”.

Als hoofdsponsor van de jeugdopleiding van FC Emmen voelen we ons vereerd met deze samenwerking. Het is fantastisch om de jeugdige talenten van FC Emmen op deze manier te kunnen ondersteunen en promoten.

Dus, de volgende keer dat je Bertus ziet rondrijden, geef hem een welverdiende duim omhoog voor zijn steun aan onze lokale jeugd bij FC Emmen. 

Met trots kijken we uit naar het voortzetten van deze waardevolle samenwerking. We wensen de jeugdteams van FC Emmen op deze manier veel succes toe.

vandaglas, heb jij bertus al gespot? FC Emmen Jeugdopleiding
vandaglas - FC Emmen Jeugdopleiding - Resteelauto
vandaglas- Gert Middel 25 jaar bij de zaak

vandaglas viert 25-jarig jubileum van Gert Middel

vandaglas viert 25-jarig jubileum van Gert Middel

Emmen, vandaglas viert het zilveren jubileum van accountmanager Gert Middel, die op 1 maart 1999 in dienst trad. Gedurende een kwart eeuw heeft Gert zich onderscheiden door zijn toewijding en deskundigheid.

Gedurende de laatste jaren van de vorige eeuw had Gert de buitendienst in Zuid-Friesland onder zijn hoede. Later werd dat regio Emmen en Zwolle. Daarna zijn ook de klanten uit Almelo aan Gert’s takenpakket toegevoegd, waardoor hij nu het gebied bedient van Emmen tot Almelo.

Onder leiding van verschillende managers heeft hij zijn expertise ingezet. Zijn vrolijke noot, inzet en toewijding zijn ons visitekaartje geworden.

We zijn trots op zijn jubileum en kijken uit naar meer succesvolle jaren samen.

vandaglas wedstrijdsponsor bij FC Emmen - SC Cambuur

vandaglas wedstrijdsponsor bij
FC Emmen - SC Cambuur

Succesvolle avond bij
FC Emmen – Cambuur

Afgelopen vrijdag was een onvergetelijke dag voor vandaglas. Als wedstrijdsponsor van de thuiswedstrijd van FC Emmen tegen SC Cambuur waren we niet alleen getuige van een prachtige overwinning (2-0), maar hebben we ook de opwindende sfeer van het stadion ervaren.

Bij vandaglas b.v. zijn we er trots op sport en plezier te ondersteunen, omdat we geloven dat het bijdraagt aan het welzijn van onze medewerkers en de gemeenschap waarin we actief zijn. Het is fijn om deel uit te maken van evenementen zoals deze. Om onze betrokkenheid te tonen bij de sportieve ontwikkeling van onze jeugd en het versterken van de onderlinge banden. Daarom zijn we ook met trots hoofdsponsor van de FC Emmen Jeugdopleiding.

Laten we blijven genieten van de kracht en de positieve impact van sport.

Nieuws uit onze fabriek in Almelo

Nieuwe aanwinst bij vandaglas Almelo

Nieuws uit onze fabriek in Almelo. We zijn nu uitgerust met een nieuwe machine waar we ruiten tot de grootte van 2990 x 1377mm volledig kunnen slijpen. De dikte kan variëren van 4 – 25 mm. 

Ook kunnen we verschillende uitsparingen maken in het glas. De mogelijkheden zijn flink uitgebreid ten opzichte van onze oude CNC machine. 

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

GLASDAG 2024

GLASDAG 2024

Wij zijn van de partij! 🎉 Op 27 juni sluiten we aan bij de GLASDAG 2024, georganiseerd door Glas in Beeld. Samen met andere experts delen we inzichten over energiebesparing met vlakglas. Een evenement dat je niet wilt missen! 

Meer informatie over GLASDAG 2024 is te vinden op de website van Glas in beeld

Fabrieksbezoek in Emmen

Fabrieksbezoek Success!

Gisteren verwelkomde onze collega René Goossen een enthousiaste groep van 23 personen van Boekema en Glaslinq op ons fabrieksterrein in Emmen. Het was fijn om jullie te ontvangen en te laten zien hoe we bij vandaglas werken aan hoogwaardige bouwglasoplossingen. Bedankt voor jullie interesse en de inspirerende uitwisseling van ideeën! 

Ook interesse in een fabrieksbezoek? Neem contact met ons op!

Opnieuw VKG Keurmerk voor vandaglas b.v. 2024!

Opnieuw VKG Keurmerk voor vandaglas b.v. 2024!

vandaglas b.v. is opnieuw bekroond met het VKG Keurmerk, een garantie voor kwaliteit isolatieglas in kunststof kozijnen. Als gecertificeerde partner in het Keten Keurmerk biedt vandaglas b.v. zekerheid bij elke aanschaf.

Het VKG Keurmerk waarborgt kwaliteit met onafhankelijke controles van productie tot montage. vandaglas b.v. voldoet aan de strenge VKG Kwaliteitseisen, die de basis vormen voor kwaliteitsborging in de kunststof kozijnenbranche. Het keurmerk biedt consumenten de zekerheid van getoetste kwaliteit volgens nationale en Europese normen.

Vragen? Neem contact met ons op!

Berghaus Plaza - vandaglas b.v.

Werk in uitvoering | Berghaus Plaza

Werk in uitvoering | Berghaus Plaza

Vandaglas B.V. is blij deel uit te maken van een opmerkelijk gevelproject in het hart van Amsterdam, Berghaus Plaza. In samenwerking met Blitta Gevelsystemen B.V. en onze Duiste collega’s van Döring, realiseren we een architectonisch hoogstandje met massief gebogen glas.

Vandaag bezochten onze collega Reinout Jansonius en Carsten Kunert van Döring de bouwplaats.

Dankzij het vakmanschap van vandaglas, draagt het massief gebogen glas bij aan de esthetiek en duurzaamheid van het gevelontwerp. Samen creëren we een tijdloos architecturaal statement dat de Amsterdamse skyline verrijkt.

Dit project weerspiegelt niet alleen ons vakmanschap, maar ook onze Nederlandse trots. Om een blijvende bijdrage te leveren aan de dynamiek van de Nederlandse architectuur.

Bekijk hier het bericht op onze LinkedIn pagina.