De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

Artikel in Stedenbouw

Heb je de nieuwste versie van het magazine Stedenbouw al gelezen? Hierin worden collega’s Iris Receveur en Take Amsing geïnterviewd over de bijdrage van vandaglas aan het project Fibonacci in Amsterdam. 

We hebben niet alleen het brandwerende glas in de gevel geleverd maar ook het interieurglas waaronder de balustrades.

#Expertpartnersinglass #Brandwerendglas #veiligheidsglas #interieurglas

Klik om de de link om naar het digitale magazine te gaan.
Stedenbouw_782 (yumpu.com)

Fibonacci
Artikel in Stedenbouw

We vierden het 90 jarig bestaan van DÖRING

Op 15 september vierde ons zeer gewaardeerde vandaglas lid, het bedrijf DÖRING, een gedenkwaardige gebeurtenis – 90 jaar pioniersschap in de gebogen glasindustrie. Deze buitengewone reis wordt gekenmerkt door voortdurende innovatie, toewijding en partnerschappen van onschatbare waarde.

Al bijna een eeuw lang verlegt DÖRING consequent de grenzen van de gebogen glastechnologie, stelt de norm in de sector en bereikt opmerkelijke mijlpalen. De uitmuntende prestaties van DÖRING zijn het bewijs van de voortdurende toewijding aan innovatie.

90 jarig bestaan DÖRING
90 jarig bestaan DÖRING
90 jarig bestaan DÖRING

Een geschiedenis van toewijding en partnerschap

In het hart van deze reis bevinden zich de toegewijde medewerkers en betrouwbare leveranciers van DÖRING, de drijvende kracht achter haar succes. Hun technische expertise en onwankelbare toewijding aan kwaliteit hebben een cruciale rol gespeeld in het vormgeven van de 90-jarige erfenis van het bedrijf.

DÖRING wil ook oprecht haar dank uitspreken aan haar trouwe klanten, van wie het vertrouwen integraal is geweest voor haar succes. Deze blijvende partnerschappen hebben DÖRING naar nieuwe hoogten van innovatie en service-uitmuntendheid gestuwd.

Terwijl DÖRING haar 90-jarig jubileum viert, blijft het bedrijf toegewijd aan haar kernwaarden van uitmuntendheid, innovatie en klanttevredenheid. De toekomst biedt onbeperkte mogelijkheden, en DÖRING kijkt vol verwachting uit naar de uitdagingen en kansen die voor ons liggen.

DÖRING bedankt iedereen die deel heeft uitgemaakt van deze ongelooflijke reis. Samen hebben ze van DÖRING een symbool van uitmuntendheid en innovatie in gebogen glas gemaakt. Op naar 90 jaar uitmuntendheid, toewijding en partnerschap!

vandaglas hoofdsponsor
jeugdteams FC Emmen

Op 17 juli jl. is het contract getekend: vandaglas is voor twee seizoenen de hoofdsponsor van de FC-Emmen jeugdopleiding.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het hart van ons bedrijf, onze isolatieglasfabriek, is gevestigd in Emmen waardoor wij ons ook sterk verbonden voelen met deze regio. Door te investeren in de lokale gemeenschap willen wij graag onze betrokkenheid tonen.
Met het sponsoren van de jeugd van FC Emmen dragen wij graag bij aan de ontwikkeling van ca. 160 jonge talenten tussen de 8 en 21 jaar en aan de positieve invloed die een professionele sport kan hebben op hun levens. 

Mentaliteit en ambitie

Wat ons vooral aanspreekt bij FC Emmen is de mentaliteit van de club en de supporters, zoals ze zelf omschrijven als: “eigenzinnig & kneuterig” en een gezonde dosis humor. De nuchtere familie-stijl die er gevoerd wordt past bij ons bedrijf.

Hoofd Jeugdopleiding Nico Haak is blij met de verbintenis: “Met de nieuwe hoofdsponsor van onze jeugdopleiding streven we naar een jeugdopleiding. waarin talentvolle jeugdspelers zich optimaal ontwikkelen en hun ambities kunnen waarmaken.”

De aftrap

Op 17 juli jl. kwamen Rinse Bleeker (Algemeen directeur FC Emmen),  Nico Haak (Hoofd Jeugdopleiding), Christiaan Hindriks (Manager Jeugdopleiding), en de directie vandaglas Ulrich Feindt (CEO vandaglas Groep) en Micha van Overbeeke (CCO vandaglas Groep en algemeen directeur vandaglas NL) bij elkaar. Onder het strenge toezicht van het stoere drietal jeugdspelers Naud, Mike en Samil werd het contract ondertekend. Wat ons betreft de aftrap van een mooie investering die wij met heel veel plezier en trots op ons nemen! 

v.l.n.r.
Nico Haak, Naud Cadee (doelman O12), Micha van Overbeeke, Mike Rutgers (speler O16), Ulrich Feindt, Christiaan Hindriks, Rinse Bleeker, Samil Koroma (speler O14)

vandaglas Döring Berlijn

Glas in Beeld bij vandaglas Döring in Berlijn (DE)

Afgelopen maandag 17 juli heeft Reinout Jansonius de hoofdredacteur van Glas in Beeld, Marco Groothoff, een exclusieve rondleiding gegeven in onze specialiteitenfabriek, vandaglas DÖRING.

Van begin tot eind vakmanschap!
In deze fabriek werkt een hecht team met veel trots en toewijding aan de creatie van loepzuiver gebogen beglazingen voor indrukwekkende grote gevelprojecten of interieurtoepassingen. Wat we gezien hebben is werkelijk vakmanschap van de bovenste plank! De loepzuivere kwaliteit van DÖRING is uniek. Vooral bij beglazingen met een low-e of zonnewarmtewerende coating wil het verwarmen van het glas voor het buigen, vertekeningen in het doorzicht veroorzaken. Het DÖRING-team beheerst het proces van warmen en koelen van het glas zo nauwgezet, dat het glas kraakhelder blijft!

Berghaus Plaza Amsterdam
Op 17 juli werd één van de in totaal 253 gebogen ruiten (CurvePerform SKN176) voor het iconische project het Berghaus Plaza in Amsterdam geproduceerd en bijzonder zorgvuldig ingepakt. De houten bekistingen worden ter plaatse op maat getimmerd om de beglazing “hufterproof” te kunnen laten transporteren.

Glas in Beeld
In de komende oktober editie van Glas in Beeld kunnen jullie een uitgebreid artikel verwachten, geschreven door Marco zelf, over zijn bijzondere bezoek aan vandaglas DÖRING. Als korte introductie op dit artikel hebben we hieronder een link geplaatst naar het filmverslag van de dag.

Klik hier voor het online artikel op Glasinbeeld.nl

Berghaus Plaza Amsterdam
Berghaus Plaza Amsterdam
CurvedPerform
CurvedPerform
Döring vandaglas
CurvedPerform voor Berghaus Plaza

Fotoverslag vandaglas Döring

ISDE subsidie

Nieuwe vandaglas isolatieglas typen aan database toegevoegd.

Aan de ISDE-database zijn vandaglas isolatieglas producten toegevoegd.
Het betreft met name een uitbreiding van de zonnewarmtewerende dubbele en driebladige beglazingen. 

› Geen meldcode, toch subsidie

Indien een type en samenstelling niet in de ISDE database voorkomt, is het wel mogelijk om voor het ontbrekende product in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie. In plaats van met de meldcode, kan dit  door het indienen van een datablad en een Declaration of Performance, ofwel DoP, certificaat. De toekenning kan dan wel iets langer duren.

De DoP kan aangevraagd worden via ons mailadres ce.dop@vandaglas.com

› Subsidie ook bij één energiebesparende maatregel

Voorgaande jaren was subsidie alleen mogelijk bij het nemen van twee of meer energiebesparende maatregelen. Dit jaar is ook één gesubsidieerde maatregel mogelijk. De genoemde bedragen in het overzicht verdubbelen bij twee of meer isolatiemaatregelen of als een isolatiemaatregel gecombineerd wordt met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet.

› Gewijzigde meetmethode glas per 1 januari 2023

Voor isolatieglas dat in 2023 geplaatst is/wordt,  is de meetmethode voor het glasoppervlakte gewijzigd: het kozijn mag meegenomen worden in de meting.

Interessante links:

RVO | ISDE subsidie voor isolatieglas

Je huis koel houden in de zomer

Als je op zoek bent naar een manier om je huis koel te houden in de zomer, dan is zonnewarmtewerend isolatieglas van vandaglas een uitstekende optie. Dit glas, dat in vakjargon kortgezegd ook zonwerend wordt genoemd,  is een speciaal soort isolatieglas dat de warmte-isolerende werking combineert met een extra,  speciale zonwerende eigenschap.

Veel daglicht

Met dit glas komt het daglicht gewoon binnen, maar wordt zonnewarmte voor het grootste deel tegengehouden. Zo kun je genieten van een aangename temperatuur in je huis, zonder dat je veel hoeft te investeren in airconditioning of andere vormen van zonwering.

zonnewarmte werend isolatieglas

Energie besparend

Zonnewarmtewerend glas van vandaglas heeft nog meer voordelen. Het glas laat niet alleen minder warmte door, maar ook meer licht. Het is een misverstand dat zonwerend glas dezelfde werking heeft als een zonnebril en daarmee ook zonlicht tegenhoudt. De nieuwste generatie zonnewarmtewerende beglazingen laten je juist profiteren van zoveel mogelijk natuurlijk daglicht en een ruimtelijk gevoel in je huis. Bovendien werkt het glas ook isolerend in de winter, waardoor je minder energie verliest en bespaart op je stookkosten. Zonnewarmte werend glas van vandaglas is dus goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Ook te combineren met bijvoorbeeld geluidswerend of veiligheidsglas

Zonnewarmtewerend glas van vandaglas is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zowel in HR++ dubbelglas als in HR+++ triple glas. Je kunt het glas ook combineren met andere functionaliteiten, zoals geluidswerend-, inbraakvertragend- of letselveilig glas.

Meer weten?

Ontdek de mogelijkheden van zonnewarmtewerend glas voor jouw huis!  Vraag vandaag nog een offerte aan bij een glaszetter of aannemer bij jou in de buurt en geniet binnenkort van de voordelen van isolatieglas van vandaglas!

Infographic huis

Heb je al plannen gemaakt voor je vakantiegeld?

Misschien denk je aan een verre reis, een nieuwe auto of een luxe gadget. Maar wist je dat je je vakantiegeld ook heel slim kunt investeren in je eigen huis? Door te kiezen voor isolatieglas kun je namelijk veel geld besparen op je energierekening, je wooncomfort verhogen en bijdragen aan een beter milieu. In dit artikel vertel ik je meer over de voordelen van isolatieglas en waarom het een goed idee is om je vakantiegeld hieraan te besteden.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is een soort dubbel glas dat bestaat uit twee of meer glasplaten met daartussen een laagje gas. Dit laagje zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat via het glas en dat er minder koude lucht naar binnen komt. Bij vandaglas hebben we verschillende soorten isolatieglas, zoals IsoPerform™ ThermControl, IsoPerform™ SolarControl, TriplePerform® ThermControl, TriplePerform® SolarControl. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het glas de warmte binnenhoudt of juist de zonnewarmte buiten en hoe minder energie je nodig hebt om je huis te verwarmen of te koelen. Kijk hier wat voor jou de beste glaskeuze is.

vandaglas bv | isolatieglas en warmteverlies beperken
Woonhuis
Finnhouse

Wat zijn de voordelen van isolatieglas?

Isolatieglas heeft veel voordelen voor jou als huiseigenaar. Ten eerste kun je flink besparen op je energierekening. Volgens Milieu Centraal kun je met HR++ glas gemiddeld zo’n 280 euro per jaar besparen ten opzichte van enkel glas. Dat betekent dat je je investering in isolatieglas binnen een paar jaar kunt terugverdienen. Bovendien verhoog je de waarde van je huis door te kiezen voor isolatieglas, want een beter energielabel maakt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Ten tweede kun je genieten van meer wooncomfort met isolatieglas. Je hebt minder last van tocht, koude plekken en warmte verlies. Ook heb je minder geluidsoverlast van buiten, want isolatieglas houdt ook geluid tegen. Zo kun je lekker rustig slapen, werken of ontspannen in je eigen huis.

Ten derde draag je bij aan een beter milieu met isolatieglas. Door minder energie te verbruiken, stoot je minder CO2 uit en verminder je de opwarming van de aarde. Ook bespaar je grondstoffen die nodig zijn om energie op te wekken, zoals gas, olie en kolen. Zo help je mee aan een duurzamere wereld voor jezelf en de volgende generaties.

Waarom is het verstandig om je vakantiegeld te besteden aan isolatieglas?

Zoals je hebt gelezen, heeft isolatieglas veel voordelen voor jou en het milieu. Maar waarom zou je juist nu je vakantiegeld hieraan besteden? Bijvoorbeeld omdat het nu voordelig kan. De overheid biedt namelijk een subsidie aan voor het isoleren van je huis, waardoor je tot 30% van de kosten terug kunt krijgen. Deze subsidie loopt tot eind 2023, dus wees er snel bij voordat het potje leeg is.

Het is nu ook extra voordelig, de btw op arbeidskosten voor het plaatsen van isolatieglas is namelijk verlaagd van 21% naar 9%, waardoor je nog meer kunt besparen op de totale kosten. Bovendien kun je vaak profiteren van lagere rente als je een lening afsluit voor het financieren van isolatieglas. Zo kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen om te investeren in je huis.

Tenslotte omdat het nu een goed moment is. Door de coronacrisis zijn veel mensen thuis gebleven en hebben minder geld uitgegeven aan reizen, uitjes en andere zaken. Daardoor heb je misschien meer spaargeld of vakantiegeld over dan normaal. Waarom zou je dat niet gebruiken om iets nuttigs te doen voor je huis en het milieu? Bovendien kun je zo ook de lokale economie steunen door een glaszetter in te schakelen die jouw isolatieglas kan plaatsen.

Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor isolatieglas en om je vakantiegeld hieraan te besteden. Je bespaart geld, verhoogt je wooncomfort, verhoogt de waarde van je woning, draagt bij aan een beter milieu en maakt gebruik van de beschikbare subsidies en kortingen. Dus waar wacht je nog op? Vraag vandaag nog een offerte aan bij een glaszetter bij jou in de buurt en geniet binnenkort van de voordelen van isolatieglas van vandaglas!

Finnhouse

we staan op de cover van facades 2023!

VMRG heeft het nieuwe jaarboek FACADES weer uitgebracht. Wij hebben de eer om op de cover te staan met een project waar wij aan meegewerkt hebben: Q-Residence in Amsterdam.

We staan diverse keren in het boek! Zien aan welke projecten wij hebben meegewerkt?

Klik op deze link om het gehele jaarboek digitaal door te bladeren.

VMRG jaarboek - FACADES

van vandaglas b.v. naar vandaglas groep

De overname van Glassolutions B.V. op 1 november 2019 door het Duitse familiebedrijf AEQUITA uit München was de eerste stap van een groots plan met een glasheldere ambitie.

De naam van het voormalige Nederlandse isolatieglas-productie & distributienetwerk van de Franse multinational Saint-Gobain Building Glass, werd op 18 juni 2021 tot vandaglas b.v. omgedoopt.
Onder deze nieuwe naam groeide het bedrijf in 1,5 jaar door overnames uit tot de vandaglas groep met bijzondere (isolatie)glasproductie-capaciteiten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland.

breed receptuur uit eigen keuken

Inmiddels heeft de stroomlijning van de verschillende Europese productielocaties plaatsgevonden. vandaglas b.v. is klaar om met gebundelde krachten te presenteren wat het de nationale én internationale bouwmarkt uit eigen keuken te bieden heeft.

Voor de productie van het isolatieglas hanteert de groep een breed, onafhankelijk gamma van low-e en zonnewarmtewerende coatings op voorraad. Ook projectgebonden coatings zijn mogelijk.
Ten aanzien van complexe, architecturale gevelbeglazingsprojecten beschikt de vandaglas groep over zeer veel kennis en ervaring. Dit wordt compleet gemaakt met eigen productiefaciliteiten voor bijzondere beglazingen die bijdragen aan het iconische karakter van een gebouw. Denk hierbij aan  XL-formaten, gebogen beglazingen, maatwerk gezeefdrukt of geëmailleerd glas, structurele beglazing en glassystemen voor volglazen gevels en brandwerend isolatieglas.
De groep heeft tevens machineparken voor de productie van gelaagd veiligheidsglas, gehard veiligheidsglas tot jumbo-formaten, en voor heat-soak testen.

Het volledige productengamma vindt u op onze vernieuwde website www.vandaglas.nl

pragmatische organisatie

Het aanbod van het uitgebreide eigen productengamma vindt in Nederland plaats via een compacte organisatie en een eenvoudige marktbewerking.
De Nederlandse tak vereenvoudigt de regio-indeling met betrekking tot de regionale bouwprofessionals van 5 naar 2 regio’s (vandaglas West NL en vandaglas Oost NL). Binnen de regio West verplaatsen de regionale activiteiten vanuit Ridderkerk vanaf 1 januari 2023 naar de vestiging in Amsterdam. Binnen de regio Oost vallen de vestigingen in Emmen, Almelo en Arnhem.

In verband met de hoge specialisatie graad, is er een landelijk team vandaglas Facades, van nationale en internationale deskundigen, voor de advisering van architecten en engineers, en voor projectmatige ondersteuning van (architecturale) gevelbouwers. Team vandaglas Facades opereert vanuit Arnhem.

Lees meer over de vandaglas groep >

vandaglas groep

directie en verkoopmanagement

vandaglas groep | Micha van Overbeeke CCO

Micha van Overbeeke

vandaglas b.v. algemeen directeur &
vandaglas groep CCO
vandaglas bv | Paul Ranzijn, Regiomanager West

Paul Ranzijn

vandaglas b.v. Regiomanager West
vandaglas bv | Ralf van Miltenburg, Regiomanager Oost

Ralf van Miltenburg

vandaglas b.v. Regiomanager Oost
vandaglas bv | Gerrit Schipper, Manager Facades

Gerrit Schipper

vandaglas b.v. Manager Facades

architect@work Rotterdam

Op 14 en 15 september 2022  vindt in Ahoy Rotterdam weer het toonaangevend event architect@work plaats exclusief voor architecten , interieurarchitecten, rijksvastgoedbedrijven, projectontwikkelaars, ingenieurs, docenten & laatstejaars studenten bouwkunde en architectuur. Alleen bedrijven die een innovatie aan de ze groep professionals willen tonen mogen aan dit platform meedoen.

introductie

vandaglas introduceert op architect@work de WavePerform, een dubbel- of triple isolerende beglazing met niet één maar twee buigingen, concaaf én convex,  in één ruit.
De hol én bol gebogen WavePerform is een doorontwikkeling van vandaglas’ CurvePerform, een enkel gebogen (gecoate) beglazing van superieure kwaliteit, zonder vertekeningen. Verkrijgbaar in enkel gehard en/of gelaagd glas, en in IsoPerform (dubbel-) en Tripleperform (drievoudig isolatieglas).
 
Bent u architect, interieurarchitect, voorschrijver of opdrachtgever, dan nodigen wij u uit dit exclusieve event te bezoeken!
Wij tonen u graag onze Innovatie 2022 WavePerform op stand 92.  
vandaglas bv | architectatwork