De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

van vandaglas b.v. naar vandaglas groep

De overname van Glassolutions B.V. op 1 november 2019 door het Duitse familiebedrijf AEQUITA uit München was de eerste stap van een groots plan met een glasheldere ambitie.

De naam van het voormalige Nederlandse isolatieglas-productie & distributienetwerk van de Franse multinational Saint-Gobain Building Glass, werd op 18 juni 2021 tot vandaglas b.v. omgedoopt.
Onder deze nieuwe naam groeide het bedrijf in 1,5 jaar door overnames uit tot de vandaglas groep met bijzondere (isolatie)glasproductie-capaciteiten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland.

breed receptuur uit eigen keuken

Inmiddels heeft de stroomlijning van de verschillende Europese productielocaties plaatsgevonden. vandaglas b.v. is klaar om met gebundelde krachten te presenteren wat het de nationale én internationale bouwmarkt uit eigen keuken te bieden heeft.

Voor de productie van het isolatieglas hanteert de groep een breed, onafhankelijk gamma van low-e en zonnewarmtewerende coatings op voorraad. Ook projectgebonden coatings zijn mogelijk.
Ten aanzien van complexe, architecturale gevelbeglazingsprojecten beschikt de vandaglas groep over zeer veel kennis en ervaring. Dit wordt compleet gemaakt met eigen productiefaciliteiten voor bijzondere beglazingen die bijdragen aan het iconische karakter van een gebouw. Denk hierbij aan  XL-formaten, gebogen beglazingen, maatwerk gezeefdrukt of geëmailleerd glas, structurele beglazing en glassystemen voor volglazen gevels en brandwerend isolatieglas.
De groep heeft tevens machineparken voor de productie van gelaagd veiligheidsglas, gehard veiligheidsglas tot jumbo-formaten, en voor heat-soak testen.

Het volledige productengamma vindt u op onze vernieuwde website www.vandaglas.nl

pragmatische organisatie

Het aanbod van het uitgebreide eigen productengamma vindt in Nederland plaats via een compacte organisatie en een eenvoudige marktbewerking.
De Nederlandse tak vereenvoudigt de regio-indeling met betrekking tot de regionale bouwprofessionals van 5 naar 2 regio’s (vandaglas West NL en vandaglas Oost NL). Binnen de regio West verplaatsen de regionale activiteiten vanuit Ridderkerk vanaf 1 januari 2023 naar de vestiging in Amsterdam. Binnen de regio Oost vallen de vestigingen in Emmen, Almelo en Arnhem.

In verband met de hoge specialisatie graad, is er een landelijk team vandaglas Facades, van nationale en internationale deskundigen, voor de advisering van architecten en engineers, en voor projectmatige ondersteuning van (architecturale) gevelbouwers. Team vandaglas Facades opereert vanuit Arnhem.

Lees meer over de vandaglas groep >

vandaglas groep

directie en verkoopmanagement

vandaglas groep | Micha van Overbeeke CCO

Micha van Overbeeke

vandaglas b.v. algemeen directeur &
vandaglas groep CCO
vandaglas bv | Paul Ranzijn, Regiomanager West

Paul Ranzijn

vandaglas b.v. Regiomanager West
vandaglas bv | Ralf van Miltenburg, Regiomanager Oost

Ralf van Miltenburg

vandaglas b.v. Regiomanager Oost
vandaglas bv | Gerrit Schipper, Manager Facades

Gerrit Schipper

vandaglas b.v. Manager Facades

architect@work Rotterdam

Op 14 en 15 september 2022  vindt in Ahoy Rotterdam weer het toonaangevend event architect@work plaats exclusief voor architecten , interieurarchitecten, rijksvastgoedbedrijven, projectontwikkelaars, ingenieurs, docenten & laatstejaars studenten bouwkunde en architectuur. Alleen bedrijven die een innovatie aan de ze groep professionals willen tonen mogen aan dit platform meedoen.

introductie

vandaglas introduceert op architect@work de WavePerform, een dubbel- of triple isolerende beglazing met niet één maar twee buigingen, concaaf én convex,  in één ruit.
De hol én bol gebogen WavePerform is een doorontwikkeling van vandaglas’ CurvePerform, een enkel gebogen (gecoate) beglazing van superieure kwaliteit, zonder vertekeningen. Verkrijgbaar in enkel gehard en/of gelaagd glas, en in IsoPerform (dubbel-) en Tripleperform (drievoudig isolatieglas).
 
Bent u architect, interieurarchitect, voorschrijver of opdrachtgever, dan nodigen wij u uit dit exclusieve event te bezoeken!
Wij tonen u graag onze Innovatie 2022 WavePerform op stand 92.  
vandaglas bv | architectatwork

vandaglas neemt dual seal glass (uk) over

Arnhem, 9 februari 2022 – vandaglas neemt Dual Seal Glass over van hoofdaandeelhouder Nigel Meredith en familie. De verantwoordelijke partijen hebben op 3 februari 2022 de koopovereenkomst gesloten.

Nigel Meredith, CEO en eigenaar van Dual Seal Glass: “Vanaf het begin van de onderhandelingen was het duidelijk dat vandaglas de perfecte match was om Dual Seal naar een hoger niveau te tillen en te helpen groeien en bloeien in de komende jaren. Deel uitmaken van de vandaglas Group zal een synergie toevoegen aan het bedrijf en helpen om Dual Seal in de voorhoede van de architecturale glasmarkt te houden. “

Ulrich Feindt, CEO van vandaglas “We zijn zeer verheugd alle medewerkers van Dual Seal Glass te mogen verwelkomen in onze vandaglas groep. Dual Seal is voor ons een buitengewone kans om onze kennis en op advies gebaseerde glasverwerkingsactiviteiten uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf het begin van onze gesprekken was het ons duidelijk dat Dual Seal een uitstekende aanvulling is op onze engineering- en advies gedreven benadering van de markt. We zijn erg blij dat we de kans hebben om voort te bouwen op de basis die Nigel en zijn team de afgelopen decennia hebben gelegd en kijken ernaar uit om verder te groeien op de Britse markt. “

Over Dual Seal Glass – www.dualsealglass.co.uk
Dual Seal Glass is de toonaangevende onafhankelijke verwerker in het VK van hoogwaardige vision- en geïsoleerde spandrel-glaspanelen voor de bouwsector. Het bedrijf heeft ongeveer 140 medewerkers en is gevestigd in Huddersfield, Verenigd Koninkrijk.

Over de vandaglas groep – www.vandaglas.com
vandaglas is een van de grootste onafhankelijke productie- en distributiebedrijven van isolatie-, veiligheids-, interieur- en speciaalglas. De groep heeft productie- en distributiebedrijven in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf richt zich op residentiële en grensverleggende architecturale projecten, in alle fasen van ontwerp tot oplevering, met hoogwaardige beglazing en haar diepgaande toepassingskennis. De vandaglas groep telt ongeveer 400 medewerkers.

Nigel Meredith blijft het bedrijf ondersteunen, terwijl Ulrich Feindt en Nils Matthies treden toe tot het bestaande managementteam als directie van het bedrijf.

——

Press release
February 9. 2022 – vandaglas group acquires Dual Seal Glass in UK

vandaglas groep neem Dual Seal Glass Uk over
vandaglas group | neemt Dual Seal Glass UK over

v.l.n.r. Nigel Meredith, Ulrich Feindt, Nils Matthies

nieuw: compleet assortiment beglazingsmateriaal online

Exclusief voor de vandaglas klanten wordt de webshop beglazingsmaterialen gelanceerd. Online is nu een compleet assortiment glaslatten, profielen, kitten, lijmen, banden, tapes en gereedschap beschikbaar. Alles om beglazers op een professionele en kwalitatieve manier glas te plaatsen.

Afhankelijk van de postcode van het leveradres wordt op vaste dagen de bestelling geleverd. Indien gewenst kan dit ook op een vandaglas vestiging.

De webshop is te bereiken via mijn vandaglas op de homepagina rechtsboven.

vandaglas bv | webshop beglazingsmaterialen

op=op 3 mm spiegel in DLF.

3 mm spiegel in kapmaten. 1 bokje . 50 platen van 107 x 255 cm incl transport, houten bok en ET. Voor € 9,95 / m2 Aanbieding geldig tot 1 oktober.

33 bokken voor de actie beschikbaar: € 1357, 43 per bok

Beperkte voorraad, op = op.

vandaglas bv | houten bok -actie spiegels 3mm in DLF

zonwerend glas voor Porsche showroom

Direct aan de A20 in de Rotterdamse Spaanse Polder staat de nieuwe spectaculaire vestiging van Porsche Centrum Rotterdam. 

In de gevel een combinatie van zwart, kenmerkend voor Porsche, glas en zonnewarmtewerend glas IsoPerform SKN165 uit onze SolarControl-reeks.

Meer foto’s op onze referentie-pagina 

vandaglas bv | Porsche Rotterdam IsoPerform SKN165