De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

Infographic huis

Heb je al plannen gemaakt voor je vakantiegeld?

Misschien denk je aan een verre reis, een nieuwe auto of een luxe gadget. Maar wist je dat je je vakantiegeld ook heel slim kunt investeren in je eigen huis? Door te kiezen voor isolatieglas kun je namelijk veel geld besparen op je energierekening, je wooncomfort verhogen en bijdragen aan een beter milieu. In dit artikel vertel ik je meer over de voordelen van isolatieglas en waarom het een goed idee is om je vakantiegeld hieraan te besteden.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is een soort dubbel glas dat bestaat uit twee of meer glasplaten met daartussen een laagje gas. Dit laagje zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat via het glas en dat er minder koude lucht naar binnen komt. Bij vandaglas hebben we verschillende soorten isolatieglas, zoals IsoPerform™ ThermControl, IsoPerform™ SolarControl, TriplePerform® ThermControl, TriplePerform® SolarControl. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het glas de warmte binnenhoudt of juist de zonnewarmte buiten en hoe minder energie je nodig hebt om je huis te verwarmen of te koelen. Kijk hier wat voor jou de beste glaskeuze is.

vandaglas bv | isolatieglas en warmteverlies beperken
Woonhuis
Finnhouse

Wat zijn de voordelen van isolatieglas?

Isolatieglas heeft veel voordelen voor jou als huiseigenaar. Ten eerste kun je flink besparen op je energierekening. Volgens Milieu Centraal kun je met HR++ glas gemiddeld zo’n 280 euro per jaar besparen ten opzichte van enkel glas. Dat betekent dat je je investering in isolatieglas binnen een paar jaar kunt terugverdienen. Bovendien verhoog je de waarde van je huis door te kiezen voor isolatieglas, want een beter energielabel maakt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Ten tweede kun je genieten van meer wooncomfort met isolatieglas. Je hebt minder last van tocht, koude plekken en warmte verlies. Ook heb je minder geluidsoverlast van buiten, want isolatieglas houdt ook geluid tegen. Zo kun je lekker rustig slapen, werken of ontspannen in je eigen huis.

Ten derde draag je bij aan een beter milieu met isolatieglas. Door minder energie te verbruiken, stoot je minder CO2 uit en verminder je de opwarming van de aarde. Ook bespaar je grondstoffen die nodig zijn om energie op te wekken, zoals gas, olie en kolen. Zo help je mee aan een duurzamere wereld voor jezelf en de volgende generaties.

Waarom is het verstandig om je vakantiegeld te besteden aan isolatieglas?

Zoals je hebt gelezen, heeft isolatieglas veel voordelen voor jou en het milieu. Maar waarom zou je juist nu je vakantiegeld hieraan besteden? Bijvoorbeeld omdat het nu voordelig kan. De overheid biedt namelijk een subsidie aan voor het isoleren van je huis, waardoor je tot 30% van de kosten terug kunt krijgen. Deze subsidie loopt tot eind 2023, dus wees er snel bij voordat het potje leeg is.

Het is nu ook extra voordelig, de btw op arbeidskosten voor het plaatsen van isolatieglas is namelijk verlaagd van 21% naar 9%, waardoor je nog meer kunt besparen op de totale kosten. Bovendien kun je vaak profiteren van lagere rente als je een lening afsluit voor het financieren van isolatieglas. Zo kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen om te investeren in je huis.

Tenslotte omdat het nu een goed moment is. Door de coronacrisis zijn veel mensen thuis gebleven en hebben minder geld uitgegeven aan reizen, uitjes en andere zaken. Daardoor heb je misschien meer spaargeld of vakantiegeld over dan normaal. Waarom zou je dat niet gebruiken om iets nuttigs te doen voor je huis en het milieu? Bovendien kun je zo ook de lokale economie steunen door een glaszetter in te schakelen die jouw isolatieglas kan plaatsen.

Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor isolatieglas en om je vakantiegeld hieraan te besteden. Je bespaart geld, verhoogt je wooncomfort, verhoogt de waarde van je woning, draagt bij aan een beter milieu en maakt gebruik van de beschikbare subsidies en kortingen. Dus waar wacht je nog op? Vraag vandaag nog een offerte aan bij een glaszetter bij jou in de buurt en geniet binnenkort van de voordelen van isolatieglas van vandaglas!

Finnhouse

we staan op de cover van facades 2023!

VMRG heeft het nieuwe jaarboek FACADES weer uitgebracht. Wij hebben de eer om op de cover te staan met een project waar wij aan meegewerkt hebben: Q-Residence in Amsterdam.

We staan diverse keren in het boek! Zien aan welke projecten wij hebben meegewerkt?

Klik op deze link om het gehele jaarboek digitaal door te bladeren.

VMRG jaarboek - FACADES

van vandaglas b.v. naar vandaglas groep

De overname van Glassolutions B.V. op 1 november 2019 door het Duitse familiebedrijf AEQUITA uit München was de eerste stap van een groots plan met een glasheldere ambitie.

De naam van het voormalige Nederlandse isolatieglas-productie & distributienetwerk van de Franse multinational Saint-Gobain Building Glass, werd op 18 juni 2021 tot vandaglas b.v. omgedoopt.
Onder deze nieuwe naam groeide het bedrijf in 1,5 jaar door overnames uit tot de vandaglas groep met bijzondere (isolatie)glasproductie-capaciteiten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland.

breed receptuur uit eigen keuken

Inmiddels heeft de stroomlijning van de verschillende Europese productielocaties plaatsgevonden. vandaglas b.v. is klaar om met gebundelde krachten te presenteren wat het de nationale én internationale bouwmarkt uit eigen keuken te bieden heeft.

Voor de productie van het isolatieglas hanteert de groep een breed, onafhankelijk gamma van low-e en zonnewarmtewerende coatings op voorraad. Ook projectgebonden coatings zijn mogelijk.
Ten aanzien van complexe, architecturale gevelbeglazingsprojecten beschikt de vandaglas groep over zeer veel kennis en ervaring. Dit wordt compleet gemaakt met eigen productiefaciliteiten voor bijzondere beglazingen die bijdragen aan het iconische karakter van een gebouw. Denk hierbij aan  XL-formaten, gebogen beglazingen, maatwerk gezeefdrukt of geëmailleerd glas, structurele beglazing en glassystemen voor volglazen gevels en brandwerend isolatieglas.
De groep heeft tevens machineparken voor de productie van gelaagd veiligheidsglas, gehard veiligheidsglas tot jumbo-formaten, en voor heat-soak testen.

Het volledige productengamma vindt u op onze vernieuwde website www.vandaglas.nl

pragmatische organisatie

Het aanbod van het uitgebreide eigen productengamma vindt in Nederland plaats via een compacte organisatie en een eenvoudige marktbewerking.
De Nederlandse tak vereenvoudigt de regio-indeling met betrekking tot de regionale bouwprofessionals van 5 naar 2 regio’s (vandaglas West NL en vandaglas Oost NL). Binnen de regio West verplaatsen de regionale activiteiten vanuit Ridderkerk vanaf 1 januari 2023 naar de vestiging in Amsterdam. Binnen de regio Oost vallen de vestigingen in Emmen, Almelo en Arnhem.

In verband met de hoge specialisatie graad, is er een landelijk team vandaglas Facades, van nationale en internationale deskundigen, voor de advisering van architecten en engineers, en voor projectmatige ondersteuning van (architecturale) gevelbouwers. Team vandaglas Facades opereert vanuit Arnhem.

Lees meer over de vandaglas groep >

vandaglas groep

directie en verkoopmanagement

vandaglas groep | Micha van Overbeeke CCO

Micha van Overbeeke

vandaglas b.v. algemeen directeur &
vandaglas groep CCO
vandaglas bv | Paul Ranzijn, Regiomanager West

Paul Ranzijn

vandaglas b.v. Regiomanager West
vandaglas bv | Ralf van Miltenburg, Regiomanager Oost

Ralf van Miltenburg

vandaglas b.v. Regiomanager Oost
vandaglas bv | Gerrit Schipper, Manager Facades

Gerrit Schipper

vandaglas b.v. Manager Facades

architect@work Rotterdam

Op 14 en 15 september 2022  vindt in Ahoy Rotterdam weer het toonaangevend event architect@work plaats exclusief voor architecten , interieurarchitecten, rijksvastgoedbedrijven, projectontwikkelaars, ingenieurs, docenten & laatstejaars studenten bouwkunde en architectuur. Alleen bedrijven die een innovatie aan de ze groep professionals willen tonen mogen aan dit platform meedoen.

introductie

vandaglas introduceert op architect@work de WavePerform, een dubbel- of triple isolerende beglazing met niet één maar twee buigingen, concaaf én convex,  in één ruit.
De hol én bol gebogen WavePerform is een doorontwikkeling van vandaglas’ CurvePerform, een enkel gebogen (gecoate) beglazing van superieure kwaliteit, zonder vertekeningen. Verkrijgbaar in enkel gehard en/of gelaagd glas, en in IsoPerform (dubbel-) en Tripleperform (drievoudig isolatieglas).
 
Bent u architect, interieurarchitect, voorschrijver of opdrachtgever, dan nodigen wij u uit dit exclusieve event te bezoeken!
Wij tonen u graag onze Innovatie 2022 WavePerform op stand 92.  
vandaglas bv | architectatwork

vandaglas neemt dual seal glass (uk) over

Arnhem, 9 februari 2022 – vandaglas neemt Dual Seal Glass over van hoofdaandeelhouder Nigel Meredith en familie. De verantwoordelijke partijen hebben op 3 februari 2022 de koopovereenkomst gesloten.

Nigel Meredith, CEO en eigenaar van Dual Seal Glass: “Vanaf het begin van de onderhandelingen was het duidelijk dat vandaglas de perfecte match was om Dual Seal naar een hoger niveau te tillen en te helpen groeien en bloeien in de komende jaren. Deel uitmaken van de vandaglas Group zal een synergie toevoegen aan het bedrijf en helpen om Dual Seal in de voorhoede van de architecturale glasmarkt te houden. “

Ulrich Feindt, CEO van vandaglas “We zijn zeer verheugd alle medewerkers van Dual Seal Glass te mogen verwelkomen in onze vandaglas groep. Dual Seal is voor ons een buitengewone kans om onze kennis en op advies gebaseerde glasverwerkingsactiviteiten uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf het begin van onze gesprekken was het ons duidelijk dat Dual Seal een uitstekende aanvulling is op onze engineering- en advies gedreven benadering van de markt. We zijn erg blij dat we de kans hebben om voort te bouwen op de basis die Nigel en zijn team de afgelopen decennia hebben gelegd en kijken ernaar uit om verder te groeien op de Britse markt. “

Over Dual Seal Glass – www.dualsealglass.co.uk
Dual Seal Glass is de toonaangevende onafhankelijke verwerker in het VK van hoogwaardige vision- en geïsoleerde spandrel-glaspanelen voor de bouwsector. Het bedrijf heeft ongeveer 140 medewerkers en is gevestigd in Huddersfield, Verenigd Koninkrijk.

Over de vandaglas groep – www.vandaglas.com
vandaglas is een van de grootste onafhankelijke productie- en distributiebedrijven van isolatie-, veiligheids-, interieur- en speciaalglas. De groep heeft productie- en distributiebedrijven in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf richt zich op residentiële en grensverleggende architecturale projecten, in alle fasen van ontwerp tot oplevering, met hoogwaardige beglazing en haar diepgaande toepassingskennis. De vandaglas groep telt ongeveer 400 medewerkers.

Nigel Meredith blijft het bedrijf ondersteunen, terwijl Ulrich Feindt en Nils Matthies treden toe tot het bestaande managementteam als directie van het bedrijf.

——

Press release
February 9. 2022 – vandaglas group acquires Dual Seal Glass in UK

vandaglas groep neem Dual Seal Glass Uk over
vandaglas group | neemt Dual Seal Glass UK over

v.l.n.r. Nigel Meredith, Ulrich Feindt, Nils Matthies

nieuw: compleet assortiment beglazingsmateriaal online

Exclusief voor de vandaglas klanten wordt de webshop beglazingsmaterialen gelanceerd. Online is nu een compleet assortiment glaslatten, profielen, kitten, lijmen, banden, tapes en gereedschap beschikbaar. Alles om beglazers op een professionele en kwalitatieve manier glas te plaatsen.

Afhankelijk van de postcode van het leveradres wordt op vaste dagen de bestelling geleverd. Indien gewenst kan dit ook op een vandaglas vestiging.

De webshop is te bereiken via mijn vandaglas op de homepagina rechtsboven.

vandaglas bv | webshop beglazingsmaterialen

op=op 3 mm spiegel in DLF.

3 mm spiegel in kapmaten. 1 bokje . 50 platen van 107 x 255 cm incl transport, houten bok en ET. Voor € 9,95 / m2 Aanbieding geldig tot 1 oktober.

33 bokken voor de actie beschikbaar: € 1357, 43 per bok

Beperkte voorraad, op = op.

vandaglas bv | houten bok -actie spiegels 3mm in DLF

zonwerend glas voor Porsche showroom

Direct aan de A20 in de Rotterdamse Spaanse Polder staat de nieuwe spectaculaire vestiging van Porsche Centrum Rotterdam. 

In de gevel een combinatie van zwart, kenmerkend voor Porsche, glas en zonnewarmtewerend glas IsoPerform SKN165 uit onze SolarControl-reeks.

Meer foto’s op onze referentie-pagina 

vandaglas bv | Porsche Rotterdam IsoPerform SKN165